Masalah Hormon Tidak Stabil, Kitaran Haid Tidak Teratur, Senggugut dan Keputihan Selesai Dalam Sebulan

Puan Zurita Mahmud, Sarawak

Masalah: Kitaran Haid Tidak Teratur, Senggugut, Keputihan

Saya telah mendirikan rumahtangga hampir melepasi dua tahun. Saya dan suami sudah tentulah mengimpikan kehadiran cahayamata, namun bulan demi bulan berlalu, saya masih tidak hamil. Masalah sukar hamil yang saya hadapi berpunca dari kitaran haid tidak teratur yang hanya datang antara 2 ke 3 bulan sekali. Ia mungkin disebabkan oleh hormon yang tidak stabil kerana badan saya boleh dikatakan terlalu kurus. Malah, setiap kali datang bulan juga, saya akan mengalami senggugut yang teruk sehingga menjejaskan tugasan harian dan mengganggu tidur di waktu malam. Menambahkan lagi kerunsingan dan tekanan, saya juga mengalami masalah keputihan yang banyak sehingga menyebabkan jangkitan fungus serta sembelit.

Sepanjang penantian kami, pelbagai ikhtiar telah kami ambil untuk mendapatkan zuriat. Dari rawatan tradisional, pengambilan ubat-ubatan, amalan petua dan pemakanan hinggalah urutan sengkak, namun semuanya tidak berhasil. Saya semakin tertekan dan perasaan saya sangat terganggu. Walaupun begitu, saya bersyukur kerana dikurniakan seorang suami yang memahami perasaan saya. Kata-kata semangat dan pujukan darinya mampu mengubat kesedihan dan tekanan yang saya alami.

Ikhtiar saya dengan Biodex bermula apabila saya terbaca mengenainya di sebuah majalah. Saya dan suami segera berkunjung ke wakil perunding Biodex yang terdekat bagi mendapatkan maklumat lanjut. Setelah mendengar penerangan yang begitu jelas tentang produk Biodex serta tips-tips bagi membantu kehamilan, saya menjadi lebih positif dan yakin untuk berikhtiar dengan Biodex. Hasilnya saya telah mendapatkan Set Kesuburan Biodex serta panduan untuk diamalkan.

Pada kitaran haid pertama selepas mengamalkan produk Biodex, haid saya keluar begitu banyak dan lancar. Anehnya, saya sedikit pun tidak mengalami kesakitan ketika didatangi haid kali ini. Ini membuktikan yang senggugut saya sudah tiada lagi. Tambah menggembirakan, keputihan yang saya alami juga beransur-ansur kurang sebelum hilang sepenuhnya. Malah saya juga lebih mudah membuang air dan badan saya juga terasa lebih cergas dan bertenaga. Alhamdulillah, saya amat berpuas hati dengan Biodex dan meneruskannya di bulan kedua.

Namun belum pun genap dua bulan saya mengamalkan Biodex, saya telah disahkan hamil. Kali ini Set Kesuburan Biodex benar-benar memberikan saya kejutan. Saya betul-betul tidak menyangka secepat ini saya akan hamil. Suami saya begitu gembira dengan berita kehamilan saya dan beliau begitu teruja serta tidak sabar untuk bergelar ayah kepada cahayamata yang kami impi-impikan.

Apabila saya mengalami alahan di awal kehamilan, perunding kehamilan Biodex telah menyarankan saya untuk mengamalkan produk Supremix dan Susu IGC. Kedua-dua produk ini bukan sahaja membantu mengatasi alahan tersebut, malah juga membekalkan zat dan khasiat tambahan kepada saya dan kandungan. Alhamdulillah, alahan saya cepat berkurangan dan badan saya mula terasa lebih selesa dan bertenaga. Hasil dari kesihatan dalaman yang lebih baik, saya juga terasa minda dan emosi saya lebih stabil untuk menghadapi kehamilan.

Alhamdulillah, saat-saat yang saya dan suami nanti-nantikan sejak dari awal perkahwinan akhirnya menjelma juga. Saya selamat melahirkan sorang puteri yang sihat dan sempurna sifatnya, yang kami namakan Nur Damia Zulaikha. Saya dan suami amat bersyukur dengan anugerah cahayamata yang amat kami impi-impikan. Setelah 3 tahun berlalu, kami telah dikurniakan seorang lagi puteri. Syukur alhamdulillah, episod duka, kesunyian dan kekosongan kini tinggal sejarah. Setinggi-tinggi kesyukuran ke hadrat Allah S.W.T dan jutaan terima kasih kepada Biodex.

Puan Zurita Mahmud, Sarawak

Dapatkan Produk Biodex

Kongsi Artikel Ini.. Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page