Setelah 4 Tahun Kesunyian, Kini Sambutan Krismas Kami Lebih Meriah

Puan Clarie Anak Nardon, Kuala Lumpur

Masalah: Keguguran Berulang, Sukar Hamil

Saya Puan Clarie Nardon, berasal dari Kuching, Sarawak. Saya terpaksa menunggu hampir 3 tahun untuk berjaya hamil. Dalam tempoh tersebut sahaja, sudah 2 kali saya keguguran. Faktor utama keguguran mungkin disebabkan rahim yang lemah ditambah dengan rutin harian yang agak aktif di tempat kerja mahupun di rumah. Saya ada juga mendapatkan urutan secara tradisional bagi memulihkan keadaan ini tetapi tidak berjaya.

Walaupun begitu, saya tidak berputus asa dan kebetulan pula saya merupakan peminat setia Majalah Mingguan Wanita dan salah satu ruangan yang saya nantikan ialah iklan Biodex. Ramai pengguna berjaya hamil setelah menggunakan Program Kehamilan Biodex (PKB) dan ini membuatkan saya teruja untuk mencubanya. Lagipun suami mengatakan apa salahnya mencuba, apatah lagi begitu ramai pengguna Biodex yang telah berjaya hamil dan memperolehi cahaya mata. Saya terus mengajak suami ke ibu pejabat Biodex yang terletak di Setapak, KL dan mendengar sendiri penerangan dari kakitangan Biodex tentang kelebihan produk Biodex, serta tip-tip bagi membantu mempercepatkan kehamilan.

Saya dicadangkan mengambil Set PKB, termasuklah Supremix, Susu IGC, Lobata Plus dan Manja Honey. Manakala suami saya dicadangkan mengambil Susu Igc dan Skyherbs Honey. Saya berazam untuk mengamalkannya sebaik mungkin dan mengikuti pantang-larang yang di cadangkan. Begitulah rutin kami suami isteri mengamalkan PKB ini dengan konsisten, selama 3 bulan dengan harapan saya cepat hamil.

Pada bulan ke-4, saya tidak datang haid dan mengalami pening dan loya-loya. Saya membuat ujian air kencing dan alangkah terkejutnya saya apabila keputusannya POSITIF. Saya segera ke klinik dan doktor mengesahkan saya sudah berjaya hamil 1 bulan. Tidak dapat saya gambarkan perasaan saya ketika itu dan berita kegembiraan ini saya sampaikan kepada suami tercinta. Syukur pada Tuhan dan terima kasih Biodex kerana akhirnya saya berjaya hamil. Saya dilarang membuat kerja-kerja berat sehingga memasak pun tidak di benarkan oleh suami. Sepanjang kehamilan saya tetap meneruskan Set Semasa Hamil dan ternyata saya tidak mengalami alahan malah saya bertenaga dan sentiasa cergas di tempat kerja serta dapat menjalani rutin harian seperti biasa.

Setelah kandungan berusia 7 bulan lebih, saya telah mengambil BioSelusuh Biodex. Memang ternyata proses kelahiran anak sulung kami tidak mengambil masa terlalu lama dan saya selamat melahirkan anak sulung kami dengan berat 3.21kg secara normal. Syukur kepada Tuhan kerana anak kami tidak mengalami penyakit kuning, mungkin kerana saya terus mengamalkan minum Susu Igc semenjak sebelum hamil, sepanjang kehamilan hinggalah selepas bersalin.

Sekarang lengkaplah hidup saya bersama suami yang penyayang dan seorang puteri yang comel yang menjadi penyeri kehidupan kami sekeluarga. Pastinya sambutan Krismas ini lebih bermakna dan penuh ceria bersama permata hati yang ditunggu selama ini. Kepada pengguna di luar sana yang masih tercari-cari produk yang sesuai untuk anda, percayalah produk Biodex dapat merealisasikan impian anda menjadi kenyataan.

Dapatkan Produk Biodex

Kongsi Artikel Ini.. Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page