Masalah Tiroid Menjadi Penyebab Saya Sukar Hamil

Nomiliza Alias

Masalah: Haid Tidak Teratur, Hormon, Tiroid

Saya telah mendirikan rumah tangga selama 10 tahun sebelum berjaya hamil dengan Biodex. Beberapa bulan selepas berumahtangga, saya masih tiada tanda-tanda kehamilan. Saya mula resah dan bingung, jadi saya dan suami segera ke klinik untuk mendapatkan pemeriksaan doktor. Tanpa diduga, saya disahkan mengalami tiroid, sejenis penyakit kelenjar di bahagian leher yang boleh menyebabkan masalah sukar hamil kerana hormon yang tidak stabil. Saya dicadangkan mengambil pil kesuburan bagi menstabilkan hormon dan meningkatkan kesuburan. Lebih setahun saya mengamalkan pil tersebut namun tiada hasil, malah berat badan saya juga meningkat dengan mendadak.

Selepas saya berhenti dari mengamalkan pil kesuburan, kitaran haid saya semakin tidak normal, sehingga satu tahap mencecah 6 bulan haid tidak datang. Saya semakin resah dan panik dengan keadaan tersebut. Lalu saya mencuba pula rawatan urutan, tetapi masih lagi tiada tanda yang saya akan hamil.

Sehinggalah suatu hari, saya terbaca tentang Biodex di dalam sebuah majalah. Terpanggil untuk mencuba, saya segera menghubungi Biodex untuk mendapatkan keterangan lanjut. Selepas diberikan penerangan tentang bagaimana Set Lengkap PKB boleh membantu saya untuk melancarkan kitaran haid, menstabilkan hormone, mengawal berat badan dan meningkatkan kesuburan, saya segera mendapatkan produk yang dicadangkan.

Selepas 2 hari sahaja saya amalkan produk Biodex, haid saya akhirnya datang. Alangkah terkejutnya saya apabila melihat darah yang keluar begitu lancar, banyak dan berketul-ketul. Lebih mengejutkan, haid saya kali ini berlarutan sehingga 10 hari! Walaupun semasa datang haid, saya masih meneruskan pengambilan set PKB dengan konsisten, dan badan saya terasa lebih ringan, aktif dan bertenaga. Berat badan saya juga semakin menurun sedikit demi sedikit.

Bulan berikutnya, haid saya tidak datang pada tarikh yang sepatutnya. Saya keliru pada awalnya, tapi menganggap ini perkara biasa sahaja kerana kitaran haid saya memang tak teratur sebelum ini. Namun, tergerak hati untuk melakukan ujian UPT. Maha Suci Allah! Alangkah terkejutnya saya apabila mendapati hasilnya positif. Saya bagaikan tidak percaya sebegitu cepat saya boleh berjaya hamil dengan Biodex, syukur Alhamdulillah.

Akhirnya, saya telah dikurniakan dengan seorang putera sulung yang sangat comel dan aktif. Setelah 10 tahun menanti, ini adalah anugerah yang terbesar bagi saya dari Allah S.W.T. Saya yakin Biodex boleh membantu mempercepatkan kehamilan anda juga, Insya Allah. Bagi anda yang masih tercari-cari formula atau jawapan bagi menyelesaikan masalah kehamilan, berikhtiarlah dengan Biodex. Jangan lupa dan jangan ragu, cubalah Biodex!

Dapatkan Produk Biodex

Kongsi Artikel Ini.. Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page