Haid Jarang-Jarang Sejak Berusia 15 Tahun

Noor Waheeda Adnan Sallehudin, Melaka

Masalah:  Kitaran haid tidak normal  /  Tempoh Pengambilan:  1 Bulan

Saya mengalami masalah haid tidak normal yang hanya datang 2 kali sahaja setahun sejak saya berusia 15 tahun lagi. Itupun disebabkan saya mengambil pil pecah darah sebagaimana yang disarankan oleh doktor. Pemeriksaan yang saya jalani tidak menunjukkan sebarang masalah. Doktor mengesahkan tiada apa yang tersumbat atau apa-apa masalah lain yang menyebabkan saya tidak didatangi haid. Maka saya terpaksa mengamalkan pengambilan pil pecah darah untuk memastikan haid saya datang.

Setelah berkahwin, saya memutuskan untuk mencuba produk Biodex sebagai ikhtiar untuk mengatasi masalah kitaran haid yang saya hadapi. Tambahan pula saya merancang untuk segera menimang cahayamata walaupun baru sebulan berkahwin. Apatah lagi apabila melihatkan situasi kakak saya yang masih belum mendapat zuriat walaupun sudah berbelas tahun mendirikan rumahtangga, saya bimbang akan melalui situasi yang sama.

Setelah berkunjung ke Stokis Bertauliah Biodex di Melaka, saya telah mendapatkan Set Lengkap Program Kehamilan Biodex (PKB) untuk diamalkan. Alhamdulillah, hasil yang didapati membuatkan saya sangat teruja. Haid saya yang datang selepas itu begitu banyak, lancar, berketul-ketul dan berwarna kehitaman. Saya yakin ia adalah kesan dari langkah pencucian PKB setelah sekian lama tidak didatangi haid sebagaimana yang dijelaskan oleh perunding di Stokis Biodex.

Walau bagaimanapun, haid saya tidak datang pada bulan berikutnya. Saya sangkakan haid saya kembali menjadi tidak normal. Tetapi setelah menjalani pemeriksaan di klinik, saya telah disahkan hamil. Lebih menggembirakan, pemeriksaan susulan selepas itu mendapati saya hamil kembar. Alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi di atas anugerah berganda ini.

Kini setelah 4 tahun berlalu, saya bahagia bersama 3 orang cahayamata. 2 tahun selepas kelahiran bayi kembar, saya telah dianugerahkan seorang lagi cahayamata. Alhamdulillah, kitaran haid yang lebih teratur telah membantu meningkatkan kesihatan dalaman saya sekaligus meningkatkan tahap kesuburan. Kini saya yakin tentang apa yang diperkatakan tentang khasiat pemakanan dan kelebihan perawatan Biodex. Kepada anda, cubalah Biodex!

Balik-balik kena ambil pil pecah darah. Sudah buntu saya memikirkan masalah haid yang datang hanya 2 kali setahun. Bukan setahun dua, sejak usia saya 15 tahun lagi masalah ini berlarutan. Lebih membimbangkan apabila melihat kakak saya yang masih belum menimang cahayamata walaupun sudah berbelas tahun berkahwin.

Mencuba Biodex adalah pilihan yang tepat. Haid saya keluar dengan banyak, lancar berketul-ketul dan kehitaman. Terkejut juga melihat hasil langkah pencucian yang begitu berkesan. Alhamdulillah, selepas sebulan sahaja mengamalkan PKB saya telah disahkan hamil. Bukan satu, tetapi dua! Seronok bukan kepalang.

Dapatkan Produk Biodex

Kongsi Artikel Ini.. Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page