Alahan Teruk Ketika Hamil

Nur Umairah Kamaruddin, Kedah

Masalah:  Mabuk Hamil  /  Tempoh Pengambilan:  7 Bulan

Saya tidak mempunyai masalah kesuburan atau pun sukar hamil. Alhamdulillah sekarang saya telah mempunyai dua orang cahayamata. Bagaimanapun sewaktu hamil anak pertama saya mengalami mabuk hamil yang sangat teruk sehingga terpaksa dimasukkan ke hospital kerana masalah dehydration atau kurang air dalam badan. Saya hilang selera makan dan selalu muntah. Akibatnya saya menjadi tidak bertenaga, selalu pening dan tekanan darah juga menurun.

Masalah sama berulang apabila saya hamil anak kedua. Badan saya jadi tidak bermaya dan semua rutin harian terganggu. Jadi apabila saya mendapat tahu tentang Biodex, saya segera mendapatkan Set Semasa Hamil yang mungkin boleh membantu mengatasi masalah saya.

Saya mula mengambil Set Semasa Hamil Biodex sewaktu kandungan berusia tiga bulan. Menariknya, sepanjang hamil anak pertama saya langsung tidak boleh minum susu. Setiap kali minum saya pasti akan termuntah. Tetapi saya boleh minum Susu IgC yang terdapat dalam Set Semasa Hamil Biodex. Alhamdulillah, khasiat Set Semasa Hamil Biodex terutama Susu IgC dan Supremix telah memberi kesan yang sangat baik kepada saya.

Alhamdulillah, kira-kira sebulan saya amalkan Set Semasa Hamil Biodex, saya tidak lagi mengalami masalah mabuk hamil. Saya rasa lebih bertenaga, lebih aktif dan tidak mudah letih atau lesu seperti sebelumnya. Tekanan darah saya juga normal dan rutin harian saya juga tidak lagi terganggu dan berjalan seperti biasa. Memang sangat berbeza berbanding ketika hamil anak pertama.

Syukur kerana kesihatan saya baik sehinggalah bersalin. Saya selamat bersalin pada bulan Disember lalu dan cahayamata kedua saya itu sihat, sempurna dan tiada masalah kesihatan. Kulitnya bersih, lembut dan cerah. Proses bersalin juga lebih mudah berbanding kehamilan pertama. Alhamdulillah, mungkin produk BioSelusuh Biodex yang saya amalkan dalam minggu-minggu akhir kehamilan telah membantu proses bersalin saya. Berbanding anak pertama, kelahiran anak kedua lebih cepat, mudah dan kesakitan yang saya tanggung tidak lama.

Oleh kerana yakin dengan produk Biodex, sewaktu berpantang pun saya ada mengambil produk Biodex. Saya telah mendapatkan Set Perencah Herba Murni yang menyediakan perencah masakan untuk ibu berpantang. Dalamnya ada perencah sup, kukus, panggang,  masak hitam, masak asam dan lain-lain. Teh herba dan serbuk serbaguna pun ada. Memang sangat mudah untuk menyediakan hidangan. Selain menjimatkan masa dan tenaga, luka bersalin juga pulih cepat kurang dari dua minggu. Alhamdulillah, syukur.. terima kasih Biodex!

Dapatkan Produk Biodex

Kongsi Artikel Ini.. Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page