Soalan-soalan Kehamilan

Saya dan suami sudah membuat pemeriksaan kesihatan dan doktor mengesahkan tiada sebarang masalah kesuburan tapi kenapa saya masih belum hamil?

Beberapa kajian telah dijalankan dan didapati ovum dan sperma yang dihasilkan sihat. Tetapi atas beberapa faktor, sperma tidak ‘tertarik’ atau ‘menolak’ untuk bersenyawa dengan ovum. Ini disebabkan oleh tiada daya tarikan seperti magnet di antara ovum dan sperma walaupun kedua-duanya sihat.

Cadangan produk
Wanita: Supreme Diet, Susu IgC, Woman Lobata, Liquid Manja Prune, Tight La Honey, D’ToxY
 
Lelaki: Skyherbs Honey, Supreme Diet, Susu IgC

Saya mempunyai masalah cyst, fibroid di bahagian rahim. Bolehkah saya hamil? Adakah saya perlu membuat pembedahan terlebih dahulu?

Jika anda mempunyai cyst atau fibroid di bahagian rahim, anda masih boleh hamil. Anda tidak perlu menjalani sebarang pembedahan untuk mengeluarkan cyst atau fibroid tersebut. Ianya akan keluar secara semulajadi melalui darah haid.

Cadangan produk
Noni Chewable Tablets, Susu Igc, Liquid Manja Prune, Tight La Honey, Supreme Diet

Saya pernah mengambil pil perancang kehamilan tetapi sekarang sudah berhenti dan ingin hamil. Namun berat badan bertambah, haid jadi tidak lancar dan masih belum hamil. Bagaimana untuk mengatasi masalah ini?

Hormon estrogen telah berubah sejak pengambilan pil perancang kehamilan. Dengan set PKB, mampu membantu untuk mencuci, menyuburkan dan menguatkan rahim untuk memudahkan proses kehamilan. Dinasihatkan agar menurunkan berat badan terlebih dahulu kerana mungkin saluran tiub fallopio tersumbat oleh lemak dibahagian perut.

Cadangan produk
Wanita: Supreme Diet, Susu IgC, Woman Lobata, Liquid Manja Prune, Tight La Honey, D’Toxy, Natto-K

Lelaki: Skyherbs Honey, Supreme Diet, Susu IgC, Natto-K

Saya tidak pernah hamil dan dicadangkan untuk ambil pil kesuburan. Selepas beberapa ketika rasa ingin putus asa kerana masih belum berjaya hamil tetapi berat badan pula kian bertambah. Tolonglah saya.

Anda dinasihatkan untuk hentikan pengambilan pil kesuburan terlebih dahulu. Anda juga dinasihatkan untuk menurunkan berat badan supaya dapat mempersiapkan diri untuk melalui proses kehamilan kelak. Sila dapatkan nasihat yang jelas tentang cara pengambilan PKB dengan tepat.

Cadangan produk
Wanita: Supreme Diet, Susu IgC, Woman Lobata, Liquid Manja Prune, Tight La Honey, D’ToxY, Natto-K

Lelaki: Skyherbs Honey, Supreme Diet, Susu IgC, Natto-K

Haid saya datang setiap bulan tetapi mengalami senggugut yang teruk. Adakah ini menjadi punca saya sukar untuk hamil? Bagaimana cara untuk mengatasinya?

Ya, senggugut yang teruk juga menjadi salah satu faktor sukar untuk hamil.

Cadangan produk
D-toxY, Liquid Manja Prune, Tight La Honey

Berapa lama PKB memberi kesan untuk saya berjaya hamil?

Ianya bergantung kepada sistem badan seseorang. Jika anda tiada masalah kesihatan yang kronik, Insyaallah ianya memberi kesan yang positif dalam jangkamasa 1-2 bulan. Jika anda mempunyai masalah kesuburan, rahim lemah, haid tidak lancar, PKB akan membantu membetulkan hormon dalaman anda terlebih dahulu.

Bagaimana hendak tahu saya sudah berjaya hamil setelah mencuba PKB?

Catatkan tarikh akhir anda datang haid pada bulan sebelumnya. Kemudian kira dan tanda tarikh jangkaan haid untuk bulan yang berikut. Contohnya jika anda haid pada 1 Januari, jadi anda akan datang haid pada 27 Januari - 1 Februari mengikut kitaran 26- 30 hari. Jika haid tidak datang pada tarikh jangkaan, HENTIKAN semua rangkaian produk PKB TETAPI teruskan pengambilan Supreme Diet dan Susu IgC. Anda mungkin sudah hamil.

Haid tidak datang pada tarikh yang sepatutnya tetapi home pregnancy test menunjukkan keputusan negative.

Anda tidak perlu bimbang. Kadangkala anda perlu menunggu sehingga 10 hari dan buat ujian kehamilan sekali lagi. Ketepatan keputusan home pregnancy test ialah 94%.

Suami saya seorang perokok tegar. Adakah ini menjadi punca saya sukar untuk hamil?

Ya, ini kerana sprema yang dihasilkan tidak sihat dan kurang berkualiti. Dinasihatkan agar mengambil Set Lengkap Untuk Lelaki.

Setelah membuat pemeriksaan, doktor mengesahkan suami saya langsung tiada sperma. Peluang untuk hamil adalah sangat tipis. Boleh PKB membantu kami?

Ya, sudah ramai lelaki yang langsung tiada sperma telah mengikuti PKB dan akhirnya telah berjaya menghamilkan isteri dan melahirkan anak yang sihat. Sila dapatkan dos yang tepat.

Cadangan produk
Lelaki: Skyherbs Honey, Supreme Diet, Susu IgC, Natto-K

Saya sudah berjaya hamil tetapi mengalami keguguran. (lebih dari sekali) adakah saya boleh hamil dan melahirkan anak?

Ya, melalui pengambilan PKB secara konsisten boleh membantu untuk menyuburkan dan menguatkan rahim untuk proses kehamilan dan bersalin.

Saya mempunyai diabetes, bagaimanakah PKB boleh membantu saya untuk terus sihat dan bayi dalam kandungan juga sihat?

Dengan Set Semasa Hamil, ianya dapat membantu mengurangkan gula dalam darah dan bayi akan membesar mengikut jadual. Dinasihatkan agar mengambil Supreme Diet (sugar free) untuk mengurangkan pengambilan gula semasa hamil.

Saya sudah hamil dan melahirkan anak sulung dan merancang untuk hamil kali kedua tapi masih belum berjaya. Adakah PKB boleh membantu?

Ya, kadangkala apa yang diamalkan sewaktu berpantang adalah sangat penting. Ianya mungkin boleh mengecutkan rahim dan sekaligus tidak menyuburkan bahagian peranakan anda. Sila amalkan PKB secara konsisten untuk kesan yang memuaskan.

Suami saya pernah berkahwin dan mempunyai anak dengan isteri pertamanya. Walaupun sudah beberapa tahun berkahwin dengannya, saya masih belum berjaya hamil. Doktor mendapati saya tiada masalah kesuburan. Bagaimanakah untuk mengatasi masalah ini kerana suami kerap mengelak untuk membuat ujian kesuburan?

Tahap kesuburan lelaki merupakan penyumbang terbesar untuk kehamilan. Mungkin suami puan terdedah dengan tempat kerja yang panas atau bahan kimia yang berbahaya. Jika dia merupakan seorang perokok, selalu melakukan kerja-kerja berat, kurang rehat atau stress turut menjadi faktor puan sukar untuk hamil. Dinasihatkan agar suami puan mengambil Set Lengkap untuk Lelaki bagi mengembalikan tenaga dan membaikpulihkan kualiti dan kuantiti spermanya. Usia yang sudah lanjut juga mungkin menjadi punca spermanya kurang atau tidak sihat.

Saya tidak menghadapi masalah untuk hamil, tetapi apabila hamil saya mengalami keguguran. Bagaimana cara untuk mengatasi masalah keguguran berlaku lagi?

Dinasihatkan untuk mengambil Set Semasa Hamil BIODEX kerana kandungannya yang terdiri daripada nurtrien, zat-zat penting dan kalsium amatlah penting untuk memastikan ibu sentiasa bertenaga, sihat dan tidak mudah jatuh sakit. Bayi dalam kandungan turut akan membesar mengikut jadual dan akan memperolehi imun badan yang cukup melalui pemakanan sihat si ibu. Jadi amatlah penting untuk anda mengamalkan Set Semasa Hamil bagi membantu tumbesaran bayi dan menguatkan rahim semasa hamil.

Saya dan suami telah menginjak usia lebih dari 35-40 tahun tetapi belum dikurniakan cahayamata. Bolehkah PKB membantu kami untuk memperolehi zuriat sendiri? Adakah saya dan bayi akan menghadapi sebarang risiko atau komplikasi kesihatan jika saya hamil?

Insyaallah, dengan pengambilan PKB untuk mudah hamil dan mengamalkan Set Semasa Hamil secara konsisten, puan dan bayi akan selamat dan tidak akan menghadapi sebarang masalah risiko atau komplikasi kesihatan. Haruslah diingat, rangkaian produk BIODEX bukan ubat tetapi ianya minuman kesihatan yang membantu melengkapkan nutrient yang diperlukan dalam badan. BIODEX juga sudah banyak membantu pasangan yang belum pernah mempunyai zuriat tetapi telahpun berusia untuk hamil dan melahirkan anak dengan selamat.

Doktor mendapati rahim saya berada dalam kedudukan terbalik. Adakah PKB boleh membantu saya mempunyai zuriat?

Ya, anda haruslah mengamalkan PKB dan Set Semasa Hamil dengan konsisten di sepanjang tempoh kehamilan.

Saya telah menjalani pembedahan untuk membuang cyst @ fibroid. Sekarang hanya ada sebelah sahaja tiub fallopio. Adakah saya boleh hamil jika saya mengambil PKB?

Ya, dengan izin-Nya, puan boleh hamil secara normal. Dinasihatkan untuk meneruskan pengambilan Set Semasa Hamil bagi memastikan puan dan bayi berada dalam keadaan yang sihat di sepanjang tempoh kehamilan.

Saya kerap mendengar cerita yang menakutkan untuk kelahiran anak pertama. Biodex ada produk sesuai untuk bantu mudah bersalin?

Ya, anda dicadangkan untuk mengamalkan Set Semasa Hamil di sepanjang tempoh kehamilan. Apabila usia kandungan masuk 34 minggu atau 7 bulan, puan boleh amalkan Bio Selusuh BIODEX. Ianya telah diadun mengikut sukatan yang sesuai untuk kesihatan. Cara penggunaan ialah minum dua sudu pagi dan malam. Boleh juga sapukan di bahagian perut bagi mengurangkan kesan rekahan. Di saat-saat akhir sebelum bersalin, sila ambil 1 sachet Supreme Diet kerana ianya membekalkan tenaga tambahan kepada anda untuk meneran.

Apakah kelebihan produk Set Semasa Hamil BIODEX jika dibandingkan dengan produk lain yang berada di pasaran?

Supreme Diet Fruit @ Supreme Diet Sugar Free

· membantu menambahkan susu badan
· mengurangkan alahan semasa mengandung
· mencantikkan kulit ibu dan bayi
· mengurangkan kesembapan kaki dan tangan semasa hamil
· membantu mengawal berat badan ibu supaya tidak obesiti tetapi kandungan tetap membesar mengikut jadual
· amat digalakkan diambil LEBIH pada hari atau saat akhir kerana ia memberi tenaga dan ini
· memudahkan ibu melahirkan bayi

Susu Igc

· mengandungi susu awal kambing dan lembu (IgC) yang kaya dengan khasiat kalsium, zat dan vitamin yang diperlukan ibu dan kandungannya
· boleh menghindar bayi dari penyakit demam kuning selepas dilahirkan
· boleh mengelakkan penyakit darah tinggi / pening, sakit sendi sewaktu kehamilan
· diminum waktu pagi dan malam sebelum tidur

Bio Collagen

· mengambil Bio Collagen semasa hamil membantu mengekalkan tisu eperdemis kulit untuk berada dalam keadaan baik, mengekalkan kelembapan dan menyihatkan sel kulit
· mengurangkan rekahan kulit (stretch mark)
· mengurangkan keguguran rambut dan membina tisu otot
· Bio Collagen - boleh diambil untuk yang alah pada sumber laut
· boleh diambil bila-bila masa

Dengan mengamalkan ketiga-tiga rangkaian produk ini sepanjang tempoh kehamilan, anda tidak akan mengalami sembab di bahagian kaki dan muka, kurang alahan, tidak mengalami obesity, bayi membesar mengikut jadual, kulit anda dan bayi menjadi semakin berseri-seri. Bayi anda yang dilahirkan putih gebu, sihat, jarang terkena ruam, terhindar dari demam kuning dan mempunyai imun badan yang kuat. Tumbesaran bayi BIODEX juga nyata lebih cepat berbanding dengan bayi yang tidak mendapat nutrient Set Semasa Hamil.